Składniki:
1. 1 filet z piersi kurczaka
2. 6 młodych ziemniaków
3. 1 łodyga selera naciowego
4. 1 czerwona papryka
5. 1 cebula
6. 1 papryczka chili
7. 1 ząbek czosnku
8. Litr bulionu
9. 1 łyżka oleju
10. 1 puszka kukurydzy
11. 3 listki laurowe
12. Łagodne curry
13. 1 szklanka mleka
14. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Warzywa oczyścić i obrać. Czosnek oraz chili drobniutko posiekać, seler, ziemniaki, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Przygotować bulion z kostki i gorącym zalać ziemniaki. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić resztę warzyw i podsmażyć, a następnie wrzucić do zmiksowanych ziemniaków. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dołożyć do zupy. Przyprawić tymiankiem oraz solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zagotować. Mięso pokroić w cieniutkie paseczki i wrzucić do zupy. Gotować około pół godziny. 10 minut przed końcem gotowania wlać mleko i ewentualnie jeszcze raz przyprawić.