Składniki:

1. 2 cukinie
2. 20 dag kalafiora
3. 10 dag żółtej fasolki szparagowej
4. ? główki młodej kapusty
5. 1 por
6. 1 pietruszka
7. Kawałek selera korzeniowego
8. 2 marchewki
9. Parę gałązek zielonej pietruszki i lubczyku
10. 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
11. 4 łyżki masła
12. Liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego
13. 2 łyżki Pesto
14. 10 dag startego żółtego sera
15. Sól, czarny pieprz

Wykonanie:

Wszystkie warzywa oczyścić i umyć. Marchewki i cukinie pokroić na plasterki.
Por i cebulę drobno posiekać, fasolkę poprzecinać na mniejsze kawałki. Kapustę poszatkować a pietruszkę i seler pokroić w kosteczkę.
Rozgrzać masło w garnku i wrzucić do niego cebulę, pora, marchewkę, pietruszkę i seler; smażyć mieszając około 3 minuty, a następnie dodać kalafior, kapustę i fasolkę. Wlać 2 litry wrzącej wody, dodać przyprawy i zioła, gotować pół godziny. Pod koniec gotowania dołożyć cukinię i gotować razem pięć minut, aby cukinia nie była zbyt miękka. Doprawić do smaku pesto, posypać zieloną pietruszką i żółtym serem.