Składniki:

1. 4 kotlety z piersi indyka
2. 1 pomarańcza
3. Skórka otarta z jednej cytryny
4. 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
5. 1 łyżka posiekanej świeżej melisy
6. Pół szklanki bułki tartej
7. 2 jajka
8. Olej do smażenia
9. Curry
10. Mąka
11. Sól, świeżo starty czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, lekko rozbić tłuczkiem. Pomarańczę wyszorować, osuszyć i obrać a następnie wyciąć poszczególne cząstki. Cząstki pomarańczy rozłożyć na mięsie i lekko oprószyć curry a następnie mięso zwinąć tworząc roladki.
Bułkę tartą wymieszać z posiekaną melisą i natką pietruszki i otartą skórką z cytryny. Gotowe roladki (można brzegi spiąć wykałaczką) panierować najpierw w mące a następnie w rozbełtanych jajkach i bułce tartej z ziołami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor.