Składniki:
1. 4 kotlety schabowe (około 70 dag)
2. Pół kilograma mrożonych leśnych grzybów
3. 2 łyżki masła
4. 2 cebule
5. 3jajka
6. Pół pęczka zielonej pietruszki
7. Suszony rozmaryn
8. Mąka i bułka tarta do panierowania
9. Olej do smażenia
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć i osuszy a następnie rozbić na cienkie płaty (najlepiej przez folię spożywczą, aby nie uszkodzić zbytnio mięsa), oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Grzyby lekko rozmrozić i jeśli są w dużych kawałkach, pokroić. Cebule obrać i drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę a następnie dodać grzyby, odrobinę suszonego rozmarynu, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, wymieszać i smażyć aż odparuje płyn a grzyby staną się miękkie od czasu do czasu mieszając, dodać umytą i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
Na każdym kotlecie nałożyć porcję grzybowego farszu i zwinąć w roladkę spinając brzegi wykałaczką a następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami ozdobione resztą grzybowego farszu.