Produkcja czekolady, kiedy liczy się szybkość

Oblewarki do czekolady na linii produkcyjnej z częstą zmianą asortymentu.

W takim wypadku najlepiej sprawdzi się oblewarka, gdzie do minimum został zredukowany czas na przejście z jednego cyklu asortymentowego do drugiego.
Zmniejsza się przez to również czas gotowości całej linii do pracy.
Oblewarki tego typu mają odłączaną całą dolną sekcję, dzięki temu możliwe jest błyskawiczne przejście na inny materiał polewy – co oznacza znaczne skrócenie przestojów spowodowanych zmianą produktu.
Zaawansowana konstrukcja oznacza, że maszyna pracuje z minimalnym zużyciem wody, a mimo to pozwala uzyskać jednorodne powłoki na każdym rodzaju produktu.
Konstrukcja wykonana całkowicie ze stali nierdzewnej oraz łatwość dostępu sprawiają, że czyszczenie i konserwacja oblewarki odbywa się niezwykle szybko.
Oblewarki takie cechuje zdolność do pracy w cyklu produkcyjnym 24 godziny, 7 dni w tygodniu oraz szerokość przenośnika od 420 do 1020 mm i są dostępna z szeroką gamą urządzeń pomocniczych, takich jak urządzenie do obejścia stanowiska.