Parówki w cieście przygotowywać można na wiele sposobów. Do dyspozycji mamy ciasto naleśnikowe, kruche lub francuskie. Parówki w cieście będą idealnym pomysłem na smaczny obiad, gdy będziemy już mieli dosyć regularnego spożywania zup. Kiedy nie są gorące ? mogą służyć jako dobry materiał na drugie śniadanie. Wystarczy tylko zapakować je w woreczek spożywczy lub pudełko na drugie śniadanie. Parówka w cieście będzie nieco pożywniejsza, jeśli obok niej upchniemy jeszcze nieco świeżej kapusty kiszonej. Przed włożeniem wszystkiego w jedną formę dobrze jest wycisnąć kapustę, żeby nie było nadmiaru soku, inaczej danie nie do końca może się udać i raczej rozleci się w trakcie pieczenia. Danie to może smakować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bez problemu można to odgrzać w kuchence mikrofalowej lub domowym piecyku. Wiele piekarni przez cały rok właściwie sprzedaje parówki w cieście. Są one bardzo lubiane przez uczniów, studentów oraz osoby pracujące. Nie kosztują zbyt wiele i zapewniają pożywny posiłek.
Losowe artykuły:
Przeczytaj także:
Smaki Australii
Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska
Smaki Australii.
Czym jest kuchnia australijska? Naprawdę chciałabym znać jej wszystkie smaki, ponieważ Australia kojarzy mi się z dużą egzotyką! Jeszcze...
Kamera Zakopane: Wirtualna Podróż po Górach i Atrakcjach Miejskich
Kamera Zakopane to interaktywne narzędzie, które pozwala na eksplorację tego pięknego miasta i jego okolic. W dzisiejszych czasach, kiedy podróżowanie może być utrudnione, kamera...