Następna generacja
Oblewarki do czekolady następnej generacji
Ultraczysta maszyna do wytwarzania na wyrobach cukierniczych polew o precyzyjnie kontrolowanych parametrach.
Powlekanie produktów czekoladą lub karmelem. To urządzenie to maszyna do powlekania czekoladą następnej generacji, stworzona z potrzeby zapewnienia bardziej higienicznej pracy i spełnienia ostrzejszych norm przy produkcji żywności. Polewy czekoladowe, czekoladopodobne lub karmelowe są równomiernie i dokładnie nakładane na dowolne produkty cukiernicze. Ta konstrukcja uwzględnia różne potrzeby klientów, takie jak łatwość czyszczenia, precyzyjne sterowanie gramaturą polewy, łatwa konserwacja i obsługa maszyny oraz oczywiście zapewnia skrócenie czasu przestojów.
Maszyna powlekająca jest kulminacyjnym efektem dekady doświadczenia w branży cukierniczej. W wersji HD zastosowane zostały wszystkie istotne cechy standardowej maszyny Chocoat, a dodatkowo także udoskonalone funkcje związane higieną.
Maszyna została zaprojektowana z uwzględnieniem przyszłych standardów bezpieczeństwa żywności oraz higieny przemysłowej. Jej konstrukcję cechują ciągłe i gładkie połączenia spawane, brak sprężyn i zawiasów w kontakcie z produktami cukierniczymi, a wbudowane linie odpływowe przy miejscach zbierania się cieczy poprawiają czystość i łatwość utrzymania i czyszczenia. Wszystkie powierzchnie są zaprojektowane tak, aby ułatwić ich czyszczenie i zapobiegać zbieraniu się wody.