Składniki:

1. Pół kilograma żółtego sera
2. Pół kilograma mięsa mielonego
3. 30 dag pieczarek
4. Czosnek
5. 1 jajko
6. Majeranek
7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Wąską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Żółty ser pokroić w plastry i ułożyć na blaszce tak, aby jeden plasterek zachodził trochę za drugi.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza i blaszkę z serem wstawić na pięć minut.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki; podsmażyć na rozgrzanym oleju, ostudzić i dodać do mięsa mielonego. Czosnek (ilość w zależności od upodobań) obrać i drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa; mięso doprawić majerankiem, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku i wyrobić masę dodając jajko. Masę mięsną rozłożyć na serze i ściśle zawinąć w papier do pieczenia (końce najlepiej związać). Temperaturę w piekarniku obniżyć do 180 stopni Celsjusza i wstawić blaszkę z pieczenią na około 20 ? 25 minut.