Maszyna do temperowania

Same oblewarki do czekolady nie wystarczą, niezbędne są również takie maszyny jak np.maszyna do temperowania o wysokiej wydajności.
Pozwala na przygotowanie mieszanek czekoladowych do powlekania różnego rodzaju asortymentu.. Zapewnia zwiększenie atrakcyjności produktu poprzez oblewanie czekoladą o strukturze krystalicznej otrzymanej w kontrolowany sposób.
Maszyna do temperowania o wysokiej wydajności zapewnia odpowiednie mieszanie i precyzyjną regulację temperatury niezbędne do wytworzenia najbardziej pożądanej struktury krystalicznej, która charakteryzuje wyroby czekoladowe najwyższej jakości. Oferowane są temperatury przetwarzania od 28°C i 32°C oraz typy o wydajności 500 kg/h oraz 1000 kg/h. System pozwala przygotowywać czekoladę o szerokim zakresie receptur w precyzyjnie sterowanych warunkach i umożliwia osiągnięcie jednorodnej budowy krystalicznej określonej przez klienta. Dostępne jest wyposażenie opcjonalne, takie jak zbiornik buforowy, dekrystalizator oraz obieg chłodzący.
Mogą one uzyskać wysoką wydajność produkcji dochodzącą do 1000 kg/h.