ZDROWIE – RAK czym się odżywia , jak go zagłodzić
Jeżeli wrócilibyśmy do pradawnego sposoby żywienia , zachorowanie na raka mogłoby spaść niemal całkowicie .Współczesne badania składu pożywienia pokazują że 56 % spożywanych przez nas kalorii pochodzi ze źródeł , które nie istniały w czasach, gdy tworzyły się ludzkie geny!
Czyli;
-oczyszczonego cukru
-białej mąki
-olejów roślinnych
Źródła te nie zwierają żadnych białek, witamin, minerałów, ani kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Medycyna wciąż się rozwija, i prowadzi badania nad nowotworami i wiemy już czym odżyia się rak, jest to przede wszystkim cukier! Udowodnił to niemiecki biolog OTTO HEINRICH WARBURG za co zdobył Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny , za odkrycie ,że metabolizm guzów złośliwych jest w dużej mierze uzależniony od spożycia glukozy. Kiedy spożywamy biały cukier lub mąkę , poziom glukozy we krwi gwałtownie rośnie , która pochłaniana jest natychmiast przez komórki jednym słowem cukier odżywa tkanki i sprawia ze szybciej rosną w tym te rakowe!
Każdy z nas może zredukować ilość oczyszczonego cukru i białej mąki w diecie .
Co więc warto ograniczyć lub całkowicie unikać?
CUKIER biały, brązowy, miód, syrop klonowy, kukurydziany, mąka pszenna, białe pieczywo, makaron, ryż oczyszczony, chałki, słodkie pieczywo , płatki śniadaniowe z dodatkiem cukru, ziemniaki, konfitury, galaretki, owoce w syropie, napoje słodzone, gazowane, alkohol .